S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

NOVINKY

arr3Sudy na míruV případě zájmu o sudy s objemem nad 50 litrů nás prosím kontaktujte telefonicky nebo e-mailem 3-4... arr3Návod k použitíUmístěte sud na stojan a nasaďte kohoutek do čelního otvoru, stačí našroubovat pokud se jedná o...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 6 500 Kč
skladem
naše cena 2 080 Kč
skladem
naše cena 364 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 1 950 Kč
skladem


Návod k použití

Umístěte sud na stojan a nasaďte kohoutek do čelního otvoru, stačí našroubovat pokud se jedná o mosazný, pokud o dřevěný je třeba ho nabít a kohoutky následně vycentrovat. Potom se musí sud zavodnit vodou. První den nalijte do sudu cca 30% objemu vody a další den vylijte. Druhý den dolijte do 65% objemu a další den vylijte. Třetí den naplňte sud doplna a nechte 2 dny. Sud se zavodňuje cca 7-10 dní. V této době může sud prosakovat. Když přestane prosakovat a voda odtékat, vyprázdněte jej a opět vypláchněte. Nyní je sud připraven k naplnění vínem nebo pálenkou. Před zavodnění je třeba sud OŠETŘIT včelím voskem. Pokud se během zavodňování část vosku setřela, je třeba tyto části znovu ošetřit včelím voskem.

 

Světlý a tmavý odstín

Světlý odstín je přirozený od výroby. Odstín dřeva sudu si víte doladit natřením 100% -ním řepkovým olejem, přičemž Vám dřevo ztmavne a vynikne struktura dřeva.

 

Plnění sudu vínem nebo destilátem (pálenkou)

Když plníte sud, naplňte jeho objem úplně, aby se vytlačil vzduch. Zátku jemně vložte do plnicího otvoru. Nikdy zátku netlačte silou, může dojít k poškození sudu. Pokud uvnitř sudu zůstane hodně vzduchu, může narušit proces stárnutí.

 

Obnova Vašeho sudu

Pokud chcete sud po prvním použití použít znovu, může potřebovat obnovu. Ta by se měla provádět vždy, pokud v sudu zraje víno. Naplňte sud čistícím roztokem, jako je třeba (soda) nebo Barolkleen / 454g na 22,5l vody / a nechte roztkok 2 -3 dny v sudu. Potom sud důkladně vypláchněte a můžete plnit.

 

Skladování sudu

Sudy musí být skladovány na chladném a vlhkém místě (nejlépe sklep), teplota 8-14C, maximálně do 18C.Sudy na destilát, víno, vědra a sudy na vodu, které momentálně nejsou používány, je třeba naplnit vodou alespoň do 1/5 jejich objemu. Vyšší teploty, průvan, nebo klimatizace sudy vysuší a poškodí nebo zcela zničí. Na takto poškozené sudy neposkytujeme záruku. Během zrání sud část tekutiny absorbuje, část se jí vypaří. Obvykle je to asi 5- 10% za 1 rok- tomuto jevu se říká, Andělský podíl. Čím vyšší teplota, tím větší ztráta.

 

Údržba Vašeho sudu
Po nějaké době bude vnější strana Vašeho sudu vypadat opotřebovaně. Jemně obruste sud jemným brusným papírem. Setřete nečistoty jemným hadříkem. Sudy, které necháte bez tekutiny, budou rychle vysychat. Pokud se to stane, začněte s procesem péči / obnovy / znovu od začátku.

Zákazník je povinen dřevěný sud před použitím zavodnit čistou vodou aby se sud utěsnil. V případě pokud zákazník zavodní sud jinou tekutinou a sud bude prosakovat, taková reklamace bude zamítnuta.

 

YzE4OG